Beställa sjukresor

Här hittar du information om hur du beställer sjukresor. När du beställer en sjukresa talar du om numret på ditt sjukresekort.

Sjukresekort

När du ska göra en sjukresa med taxi eller rullstolstaxi behöver du ett sjukresekort. Kortet får du av din vårdgivare. På baksidan av kortet finns det nummer som du talar om när du beställer din resa. Du måste alltid ha med dig samma kort på resan som du uppgav numret på. Spara kortet, du kan använda det vid resor till andra vårdgivare eller om du blir beviljad sjukresor igen.

Sjukresekort fram- och baksida

Beställ din resa på Mina sidor 

På Mina sidor kan du beställa, avbeställa och kontrollera beställda sjukresor.  Du kan se status på beställd resa och se vilka sjukresetillstånd som du har resor kvar på.

Du kan välja att logga in med BankID eller med ditt kundnummer och din personliga kod. Med BankID kan du se all din information, beställa resor 28 dagar framåt i tiden och se dina tidigare resor 5 månader bakåt i tiden. Loggar du istället in med din personliga kod i begränsat läge får du begränsad information om dina resor och dina tillstånd. Du kan exempelvis bara se och beställa resor 7 dagar framåt i tiden.

Läs mer om hur Mina sidor fungerar på sidan "Mina sidor - funktioner som underlättar">>.

Din personliga kod får du hemskickad genom kontakt med kundservice, om du inte kan den eller har glömt den. Kontakta kundservice enkelt genom att fylla i vårt kontaktformulär >>.

Beställ din resa via app

I appen Färdtjänsten Stockholm kan du beställa, avbeställa och få information om kommande resor med taxi och rullstolstaxi.

Du laddar ner appen via Google Play Butik eller App Store. 
<<Klicka här för att komma till appen i Google Play Butik >>. 
<<Klicka här för att komma till appen i App Store >>. 

Du kan använda appen Färdtjänsten Stockholm på mobiler och surfplattor från Apple och Android.

Beställ sjukresor med taxi med Talsvar

Ring telefonnummer 0200-11 44 11 och följ instruktionerna.
Här kan du både tala in dina uppgifter, eller knappa in dem med nummerval på telefonen. 

Du kan beställa, avbeställa och kontrollera beställda sjukresor med taxi på det här numret. Även här behöver du din personliga kod. Den får du hemskickad genom kontakt med kundservice, om du inte kan den eller har glömt den. Kontakta kundservice enkelt genom att fylla i vårt kontaktformulär >>.

Ring och beställ din resa med personlig service

Sjukresa med taxi  077-570 00 57

Sjukresa med rullstolstaxi utan kundval 077-670 01 67  Med kundval välj en leverantör i listan och ring dit.

Uppgifter vid en beställningar

Vid en beställning av en sjukresa ska du meddela följande:

 • ditt sjukresekortsnummer
 • vilken dag och tid du ska resa
 • mellan vilka adresser du ska resa (vilket sjukresetillstånd som ska användas)
 • hur många det är som ska resa
 • övriga resevillkor, till exempel hjälpmedel, trappklättrare och meddelande till föraren
 • telefonnummer som föraren kan nå dig på.

Telefonnummer i beställningen

Oavsett hur du beställer din resa är det viktigt att ett relevant telefonnummer finns i beställninge. Om bilen är mer än tio minuter försenad ska föraren ringa eller skicka sms till det telefonnummer som står i beställningen. Tala därför om ett telefonnummer vid beställningen som föraren kan använda, så som ditt mobilnummer eller ett telefonnummer som går till någon som ska resa med dig. Telefonnumret som går exempelvis till en vårdavdelning reception är inte ett lämpligt nummer, om det är många som ringer dit eller om föraren väljer att skicka ett sms.

Vid resor med extra hämtning och lämning eller rullstolstaxi

Tänk på att om du reser med rullstolstaxi eller har tillstånd till extra hämtning och lämning så måste du tala om var du ska hämtas och lämnas. Det räcker inte med bara adressen. Föraren kan behöva veta våningsplan, portkod och liknande för att kunna hämta och/eller lämna dig uppe på avdelningen på sjukhuset, eller vid din lägenhetsdörr. Dessa uppgifter skrivs in i meddelandefältet till föraren vid beställningen.

Transportrullstol och trappklättrare

Du som reser med rullstolstaxi kan beställa en resa med transportrullstol om du behöver hjälp till och från taxin. Föraren har då med sig en enkel rullstol som du kan sitta i när föraren hjälper dig till taxin. 

Du kan också beställa en resa med en trappklättare. Trappklättrare är ett tekniskt hjälpmedel som används om du behöver transporteras i trappor. Tänk på att el-rullstolar och HD-stolar inte funkar tillsammans med en trappklättrare. Har du ingen egen rullstol som fungerar med trappklättraren beställ då resan med en transportrullstol.

 • Innehållet laddas in. Var god vänta.

  • Innehållet laddas in. Var god vänta.

   • Innehållet laddas in. Var god vänta.

   • Innehållet laddas in. Var god vänta.

  • Innehållet laddas in. Var god vänta.

Det finns inga artiklar att visa.