Blanketter

Här hittar du olika blanketter som du som resenär kan behöva. 

Blanketterna är i pdf-format och öppnas i ett nytt fönster när du klickar på länken. Blanketterna fungerar bäst i PDF-läsaren Adobe Reader.

Behöver du hjälp att fylla i blanketten eller skriva ut den? Kontakta kundservice så hjälper dem dig.

Betala dina fakturor med autogiro 

För enklare betalning av fakturor finns autogiro. Då dras pengarna automatiskt från det konto du anmält på rätt dag. Du får alltid hem en fakturaspecifikation i god tid innan för att du ska hinna kontrollera fakturan. 

Ansök om att betala med autogiro

Godkännande av annan betalare vid e-faktura (gäller även för dig som reser sjukresor)

Du kan ha e-faktura för både färdtjänst och sjukresor. Samma blankett gäller för båda. Markera på blanketten vilken restyp du vill att blanketten ska gälla för. Blanketten använder du för att godkänna om någon annan än du själv ska få dina fakturor till sin internetbank. Fyll i och skicka in den här blanketten först efter att en anmälan är inskickad via internetbanken. 

Godkänn att någon annan får betala dina fakturor

Fler färdtjänstresor - tilldelning av extra resor

Du kan ansöka om fler färdtjänstresor. Skicka in en ifylld blankett till oss. På den specifika blanketten står det om du ska skicka med något intyg eller liknande. 

Det finns blanketter för särskilda ändamål som vi kan bevilja resor för enligt färdtjänstlagen. Dessa hittar du nedan. Använd rätt blankett. Hittar du inte en blankett för det ändamålet du tänkt söka fler resor till använder du blanketten Ansökan om extra resor som du hittar längre ned här på sidan.

Ansökan om resor till arbete

Du kan ansöka om fler resor om du har ett betalt arbete. Gäller inte för dig som till exempel arbetar ideellt eller arbetstränar.

Ansökan om resor till arbete

Arbetsresor för egenföretagare

Du kan söka arbetsresor om du är egenföretagare. Gäller inte för resor i tjänsten.

Ansökan om resor till arbete för dig som är egenföretagare

Resor till och från vissa studier

För dig som studerar på exempelvis gymnasium, högskola, universitet, vuxenutbildning eller yrkesutbildning.

Ansökan om resor till studier

Hämta och lämna dina barn på grundskola, fritidshem eller förskola till och med årskurs tre

I de fall du har egna barn du behöver hämta och lämna på grundskola, fritidshem eller förskola till och med årskurs tre.

Ansökan om resor till förskola, grundskola eller fritidshem till och med årskurs 3

Förtroendeuppdrag

Ansök om fler resor om du har ett stadigvarande förtroendeuppdrag, till exempel styrelsemedlem i en ideell, politisk eller annan jämförbar organisation.

Ansökan om resor till förtroendeuppdrag

Besöka anhörig vid vård och boende utanför det gemensamma hemmet

Du kan ansöka om fler resor för att besöka din anhörig som du normalt sett bor med, när denne får vård på ett sjukhus eller bor på exempelvis ett sjukhem eller äldreboende.

Ansökan om resor till besök hos anhörig

Förskoleresor för barn som har färdtjänst

Ansök om fler resor när barn som har färdtjänst behöver resa till och från förskola.

Ansökan om barns resor till förskola

Resor till viss tidsbegränsad rehabilitering

Gäller till exempel till afasikurs på Alma folkhögskola. Gäller inte för habilitering.

Ansökan om resor till tidsbegränsad rehabilitering

Resor till andra ändamål - ansökan om extra resor

Du kan ansöka om extra resor till andra ändamål än vad det finns specifika blanketter för. Då använder du den här blanketten. Tänk på att du enbart kan beviljas fler resor om ändamålet med resorna är av väsentlig karaktär enligt färdtjänstlagen. Det är viktigt att du skriver på ansökan hur många resor du ansöker om och vad du behöver resorna till.

Ansökan om extra resor

Pengar tillbaka enligt resegarantin

Ibland händer det att din beställda färdtjänst inte kommer i tid och du har då under vissa förutsättningar möjlighet att få ersättning för privata taxiresor. Här är en blankett som underlättar för dig att ansöka om ersättning. 

Ersättning för privat taxiresa

Ansökan om färdtjänst

För att ansöka om färdtjänst behöver du skicka ett läkarintyg om färdtjänst till kommunen eller stadsdelsförvaltningen där du är folkbokförd. Denna ansökan får du sedan från kommunen eller stadsdelförvaltningen.

Innan du skriver ut blanketten, fyll i ditt personnummer i fältet i blanketten. På så sätt skriv ditt personnummer in automatiskt på varje sida av blanketten. Det underlättar för oss när vi skannar in din ansökan.

Ansök om färdtjänst

Ansökan om att ändra mitt färdtjänsttillstånd

För dig som redan har ett giltigt tillstånd och behöver ändra det. Det kan gälla att du behöver ta med ledsagare, ledarhund eller resa med rullstolstaxi. Du använder en och samma blankett för de ändringar du behöver söka. Skicka alltid med efterfrågat underlag så som läkarintyg.

Innan du skriver ut blanketten, fyll i ditt personnummer i fältet i blanketten. På så sätt skriv ditt personnummer in automatiskt på varje sida av blanketten. Det underlättar för oss när vi skannar in din ansökan.

Ansökan om att ändra mitt färdtjänsttillstånd

 • Innehållet laddas in. Var god vänta.

  • Innehållet laddas in. Var god vänta.

   • Innehållet laddas in. Var god vänta.

   • Innehållet laddas in. Var god vänta.

  • Innehållet laddas in. Var god vänta.

Det finns inga artiklar att visa.