Appen Färdtjänsten Stockholm

Äntligen kan du beställa dina sjukresor i appen Färdtjänsten Stockholm! Det är vi glada att kunna erbjuda och hoppas att du ska gillar den.

Har du en mobiltelefon eller surfplatta med internetuppkoppling? Då kan du ladda hem vår app Färdtjänsten Stockholm.

Logga in med bank-id eller personlig kod
Med den kan du beställa och avbeställa dina sjukresor. Du loggar in med BankID eller din personliga kod. Med BankID får du tillgång till mer information så som exempelvis att du kan se resor för 5 månader bakåt och resor du har beställt för 28 dagar framåt i tiden.

Ditt aktuella resesaldo
Du kan se hur många resor du har kvar i dina sjukresetillstånd. När du beställer en resa väljer du vilket sjukresetillstånd som du ska använda, vilken vårdmottagning som du ska resa till eller från. I sjukresetillstånden står det hur många resor som finns kvar.

En reseprofil kan förenkla dina beställningar
Du kan skapa en reseprofil i appen. Med den fylls vissa val vid en resa i automatiskt så som antal passagerare, kombi, hjälpmedel, rullstolstaxibolag med mera. Du kan alltid vid en beställning justera de val som fylld i automatiskt och du kan enkelt redigera eller ta bort en sparad reseprofil. Det gör du under menyn som heter Mer.

Utökad användbarhet
Till senaste lanseringen har vi även förbättrat appen på olika sätt utifrån olika hjälpmedel och inställningar som förenklar användandet.

  • Appen funkar nu bättre på surfplattor.
  • Du kan ha textförstoring. Efter 200 % kan det störa textinnehållet.
  • Det fungerar bra att använda appen med mörkt tema.
  • Skärmläsning av appen har förbättrats mot tidigare.
  • Det är enklare att navigera i appen med ett fysiskt tangentbord.

Du har alltid viktiga telefonnummer tillgängliga i appen

I de fall du behöver kontakta oss finns de telefonnummer som du kan behöva i appen. Det finns telefonnummer bland annat till kundservice, resegarantin och beställningscentralen för taxi och rullstolstaxi.

Det här krävs för att kunna använda appen
Du behöver ha tillgång till en internetuppkoppling på en mobiltelefon eller surfplatta från Apple och Android-enheter.

För att kunna använda appen i en

  • iPhone/iPad behöver du ha iOS version 15 eller senare.
  • Android-enhet behöver du ha version 8.0 eller senare.

Håll appen och operativsystemet uppdaterade
Uppdatera operativsystemet på din enhet för att få den bästa upplevelsen av appen.

Vid de flesta av våra uppdateringar får du välja själv om du vill ta ned den senaste versionen eller inte. Däremot rekommenderar vi alltid att du använder den senaste för bästa funktion. Vid varje uppdatering har vi lagat ett fel, förbättrat något i användarupplevelsen eller åtgärdat säkerhetsproblem. Därför ska du alltid använda den senaste versionen.